Se dorește dispariția Inspectoratului Școlar Timiș

74

Camera Deputaților a adoptat, ieri, tacit un proiect prin care se propune desființarea tuturor inspectoratelor școlare județene din țară. Ca să fie pusă în practică, măsura are nevoie și de votul senatorilor.

Inițiatorul proiectului legislativ este deputatul Cornel Comșa, care vine și cu o serie de soluții. Astfel, directorii ar urma să fie numiţi direct de către consiliul de conducere al şcolii, iar concursurile de ocupare a posturilor didactice s-ar organiza în cadrul unităţii de învăţământ. De asemenea, responsabilitatea inspecției școlare va fi preluată de Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Preuniversitar.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș spun că nu au fost înștiințați oficial că se dorește desființarea instituției, dar nici nu-i surprinde această propunere legislativă. Asta pentru că, în trecut, s-a mai dorit desființarea inspectoratelor școlare și înlocuirea cu alte structuri. „Dacă Inspectoratul Școlar Timiș va fi desființat, cu siguranță că se va găsi altă formulă„, crede inspectorul școlar adjunct Mihaela Petrov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ