Ziua Internațională a Poeziei La Două Bufniţe

167

Aseară, de  la ora 18.00, la librăria “La Două Bufnițe” din Piaţa Unirii,  Timișoara,  a fost sărbătorită “ Ziua Internațională a Poeziei”. Amfitrioni dezbaterii au fost Daniel Vighi şi Robert Şerban care au vorbit despre doi mari poeţi internaţionali :  Asli Erdogan, din Turcia și Ernesto Cardenal, din Nicaragua.

Asli Erdogan, din Turcia, este cunoscută ca romancieră, dar scrie și poezie și a fost întemnițată anul trecut iar Ernesto Cardenal, poet din Nicaragua, a devenit astăzi, la 90 de ani, unul din principalii inamici publici pentru regimul comunist de acolo. De Ziua Internațională a Poeziei, în spiritul PEN, prin lecturi de poezie publice în jurul evocării a doi autori pentru a căror protecție se fac acum eforturi internaționale, pentru protecţia celor doi.  La sfârţitul dezbaterii a  urmat  un maraton  de poezie cu Robert Șerban, Alexandru Potcoavă, Ana Maria Pușcașu, Roxana Diaconescu și Denisa Sărac   care au citit din opera lor în semn de solidaritate cu Asli Erdogan și Ernesto Cardenal.

Ziua Internațională a Poeziei sau World Poetry Day a fost declarată de UNESCO în 1999 și se sărbătorește în fiecare an în 21 martie

LĂSAȚI UN MESAJ