Ziua Europei la Timișoara: de la depuneri de coroane, paradă militară și plimbări cu tramvaiul, până la expoziții și concert-VIDEO

500

Ziua de 9 Mai a debutat cu un ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete și jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central, organizat cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei.

La ora 11,00 din Piaţa Libertăţii, pe ritmurile Muzicii Militare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat, a avut loc momentul festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană.

Tramvaiul a fost pus la dispoziție de Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT ) cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Tramvaiul a circula gratuit şi este decorat de studenții Facultății de Arte și Design Timișoara, cu sprijinul Centrului de Informare Europe Direct Timişoara. Acesta circulă pe traseul Piața Libertății – Piața Timișoara 700 – Catedrala Mitropolitană – Piața Maria – Piața Bălcescu –1 Decembrie 1918 – Ștefan cel Mare – Piața Traian – Piața Libertății; vor fi distribuite gratuit călătorilor diverse materiale informative cu tematică europeană.

Startul a fost dat de către prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Traian Stancu. „O zi interesantă, şi chestiunea cu tramvaiul, o zi de sărbătoare, evenimentele de azi mi-au plăcut foarte mult”, a spus vicepreşedintele CJ Traian Stancu.

„Este un lucru foarte frumos că cei de la RATT, împreună cu studenţilor de la Arte, au pictat acest tramvai tocmai ca această zi să fie cât mai frumoasă, doresc La Mulţi Ani celor din această familie europeană, în care trebuie să fim uniţi şi solidari”, a spus Mircea Băcală.

„Îmi place extrem această iniţiativă de a face un tur al oraşului, de a remarca transformările care intervin în timp, care se semnalează văzând cu ochii, şi este un exerciţiu de a vedea ce au putut să facă edilii pentru acest oraş. Suntem venite din Cluj, de aseară, la UNITER, şi o să îi spunem şi lui Boc că Timişoara ne cucereşte progresiv, şi redevine fruncea ţării”, a spus Luciana Andronic din Cluj.

La orele 18,00, la Galeria Pro Armia, din Piaţa Libertăţii, va avea loc vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Europei, realizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Romul Ladea, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, iar de la orele 20,00, în Piaţa Unirii, va avea loc un concert de muzică pop în organizarea Primăriei Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ