Peste 50.000 de șoferi au prins ”unda roșie” la Timișoara, în doar 2 săptămâni! Sistemul inteligent e inutil!

910

Sistemul inteligent de trafic management instalat la Timişoara în urmă cu mai bine de 6 luni se dovedeşte inutil. O demonstrează datele adunate atât de camere, care surprind zilnic mii de şoferi cum încalcă legislaţia rutieră, dar şi faptul că poliţiştii nu au aplicat nicio amnedă în baza filmărilor.

Primarul Timişoarei a spus că în perioada 9 – 21 martie, aşadar mai puţin de 2 săptămâni, camerele de supraveghere din 37 de intersecţii au surprins aproape 50.200 de şoferi cum treceau pe roşu.

„Vă daţi seama ce riscuri sunt în trafic în oraşul nostru? Şi aceşti indivizi responsabili nu au nicio teamă pentru că nimeni nu-i amendează. Noi am hotărât să trimitem Poliţiei, pe CD sau alt suport, înregistrările cu toate aceste treceri pe roşu. Şi Poliţia să facă ce vrea cu ele!”, a spus primarul Timişoarei.

Problema rămâne omologarea, care nu poate fi realizată pe plan local.

„Ne-am adresat Ministerului de Interne, prin care am comunicat inclusiv această cifră şi mă aştept ca doamna ministru să dea dispoziţii să fie luate în seamă aceste înregistrări. Suntem iar în zona absurdului. Se pare că nici radarele de pe maşinile mai noi ale Poliţiei nu sunt omologate metrologic de autorităţile din România că nu pot să facă asta. Aşa se întâmplă şi cu aceste echipamente, care sunt cele mai moderne din lume”, a mai spus Nicolae Robu.

Vă reamintim că sistemul inteligent de trafic management a fost inaugurat anul trecut la final de octombrie. El constă în semaforizarea a 137 de intersecţii şi dotarea lor cu 230 de camere de supraveghere. Totul a costat aproape 10 milioane de euro, iar banii au provenit din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ