Ziua Armatei României sărbătorită, joi, la Timișoara

285

În Timișoara a fost deja, în acest sfârșit de săptămână, o primă manifestare a Armatei Române unde orice curios a putut lua parte la prezentările specifice cu arme și echipamente. S-a adresat mai cu seamă celor mai mici dintre noi, dar și adolescenților ce poate ar vrea să facă carieră în uniformă.

Dar sigur că partea cea mai consistentă a evenimentelor legate de Ziua Armatei va avea loc, cum este și firesc, în data de 25 octombrie.

Brigada 18 Cercetare Supraveghere “DECEBAL”, organizează, joi 25 octombrie, orele 11.00, în Piaţa Libertăţii, ceremonial militar şi religios cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

La această activitate sunt invitaţi să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autorităţile publice judeţene şi locale, elevi şi studenţi, reprezentanţi ai mass-media, membrii comunităţii locale.

25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.
Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.