Zile libere pentru părinți dacă se închid școlile din cauza condițiilor meteo

39

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a întocmit, marți, raport favorabil privind proiectul de lege ce prevede acordarea unor zile libere pentru unul dintre părinți, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Inițiativa aparține deputaților PSD și ALDE și prevede acordarea unor zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu, potrivit Mediafax.

Astfel, propunerea acordă dreptul unuia dintre părinți de a sta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau dacă este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități.

În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acordă părintelui care este și tutorele legal al copilului.

Totodată, conform propunerii legislative, indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor personale din bugetul de venituri al angajatorului și este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ