Zeci de persoane dintr-un adăpost de noapte, relocate, după încă o dezinsecție

117

Zeci de persoane din cel mai mare adăpost al municipalităţii timişorene au fost relocate, marţi seara, în altă locaţie a primăriei, după ce oamenii au sesizat că în timpul zilei acolo s-a efectuat o dezinsecţie în urma căreia s-a simţit un miros puternic care le-a creat disconfort respirator.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru o posibilă intoxicare cu substanţe necunoscute la adăpostul de noapte din Timişoara (strada Învăţătorului, n.r.). Apelantul a susţinut faptul că în cursul zilei s-a făcut dezinsecţie şi ca urmare se simte un miros puternic, iar unele persoane acuză disconfort la nivelul căilor respiratorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă un echipaj specializat de cercetare (CBRN), o autospecială de transport persone şi victime multiple, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD cu medic, 11 pompieri şi un echipaj SAJ.

„În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost constatate probleme, valorile fiind negative. 36 de persoane s-au autoevacuat, acestea au fost evaluate medical la locul intervenţiei, fără a fi constatate probleme. În prezent se acţionează pentru ventilarea spaţiilor. Toate persoanele fără adăpost vor fi relocate la adăpostul de noapte de pe strada Telegrafului”, a precizat Elena Megherea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ