USR și-a prezentat propunerile pentru consilieri locali VIDEO

337

Lansați cu mare succes în politica mare la precedentele runde de alegeri, cei de la Uniunrea Salvați România au deja reprezentanți în Parlament, chiar și în cel european, dar la nivel local încă nu pot să-și spună părerea. A venit rândul ca, pentru viitoarele alegeri locale, să încerce să-și adjudece cât mai multe locuri pentru a fi o voce credibilă în încercarea de a schimba fața politicii autohtone.

Prentru Consiliul Local Timișoara, USR a pregătit o listă de candidați care-și vor încerca puterile de convingere a electoratului. Pentru ca totul să fie deschis și transparent nu a fost ales modul mai simplu de a nominaliza pur și simplu o listă de candidați, ci modul mai complex de a trece prin votul colegilor pentru a candida. O jumătate din cei 32 de posibili candidați au dat ochii cu o sală destul de plină ce avea să-i judece. Cei 15 au luat loc în fața asistenței și au avut la dispoziție trei minute pentru a se prezenta și a explica ce ar putea face din forul local pentru cetățenii orașului.

Soluțiile au fost din cele mai simple și unele chiar naive până la explicații extrem de documentate despre cum ar trebui să arate și să se dezvolte urbea. În mod obligatoriu toți au trebuit să-și aleagă una din cele cinci comisii ale Consiliului Local. Cei mai mulți au optat pentru acea comisie unde pot da măsura pregătirii lor. Partea interesantă a fost la momentul răspunsului la întrebarea trasă la sorți. Aici au putut să mai intervină și contracandidații cu întrebări și sugestii. Candidatul USR la postul de primar, Dominik Fritz, a explicat foarte clar că nu candidează la pentru un post de consilier. Ori ajunge primar, ori se va ocupa cu altceva, nevrând să influențeze componența listei.

Lista provizorie a celor ce ar putea fi consilieri locali din partea USR:

🔵 Aida Szilagy
🔵 Ana Munteanu
🔵 Bogdan Raescu
🔵 Dan Resitnec
🔵 Dana Lazar
🔵 Dragos Nistor
🔵 Jorge Gonzalez
🔵 Mihai Donici
🔵 Mihai Mortan
🔵 Ovidiu Merean
🔵 Paula Romocean
🔵 Razvan Negrisanu
🔵 Rodica Militaru
🔵 Ruben Latcau
🔵 Tiberiu Simionas
🔵 Victor Drăgoi

 

LĂSAȚI UN MESAJ