Zeci de mii de lei alocați primăriilor din Timiș, în plenul de la CJT

160

Primul punct abordat în ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș a fost proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Veniturile au fost alocate pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016. Astfel, mai multe unități administrativ din județ, precum și Primăria Timișoara, urmează să beneficize de anumite sume de bani.

”În baza principiului aplicat de către conducerea Consiliului Județean Timiș, și anume distribuirea în mod egal, pentru toate unitățile administrativ-teritoriale, în urma discuțiilor avute din cadrul grupului PSD, venim cu un amendament pentru modificarea anumitor sume. Sume care sunt alocate primăriilor PSD, și în urma înțelegerilor între acestea, hotărăsc distribuția spre alte primării. Astfel că va fi o sumă redirecționată spre Primăria Municipiului Lugoj, care la rândul ei o va aloca spitalului din Lugoj, ținând cont de situația precară a spitalului. De la Primăria Parța spre Primăria Șag, suma de 27.323 lei și de la Primăria Dumbrăvița spre Comloșu Mare, suma de 14.000 de lei și spre Sânandrei, suma de 13.233de lei”, declară consilierul județean de la PSD Călin Dobra.

Totodată, s-a subliniat și redirecționarea sumei primite de către Primăria Timișoara, spre spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Așa cum există probleme la spitalul din Lugoj, la fel sunt probleme și la spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Aici există probleme deosebit de mari din punct de vedere financiar. Întreaga sumă de 47.324 de lei, dorim să o redirecționăm spitalului”, adaugă un alt consilier județean.

Restul sumelor, raportate la cei 37 de primari din Timiș, rămân neschimbate, în rândul primarilor care fac parte din PNL. Redirecțioarea sumelor de bani, pimite de către conducerea insituțiilor administrative din județ, rămâne la latitudinea fiecări primăriii, unde vor fi redirecționate aceste sume de bani.

În situația celor două primării: Primăria Timișoara și Primăria Lugoj, arieratele pe care le au de la 30 noiembrie, sunt arieratele celor două spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ