Zeci de migranți și călăuza lor, prinși la vama Nădlac

142
Zeci de migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră, la Nădlac, în timp ce încercau să iasă ilegal din țară și să ajungă în Ungaria. Aceștia au fost capturați cu tot cu căluza lor, un sârb.
Cei douăzeci și șapte de cetățeni irakieni şi iranieni, care încercau să iasă ilegal din ţară, erau ascunși într-un microbuz. La volan era cetăţeanul sârb C.P., în vârstă de 37 de ani. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunțit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, douăzeci și șapte de persoane.
Cei în cauză au fost duşi la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că douăzeci de bărbaţi şi cinci minori sunt cetățeni irakieni, iar doi bărbaţi sunt din Iran. De asemenea, s-a mai stabilit ca adulții au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 14 şi 16 ani.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetăţeanul sârb, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat în formă continuată față de cetățenii irakieni și iranieni, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ