Zeci de locuri la liceu, la Timișoara, pentru copiii care-și doresc să devină preoți sau profesori de religie. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a fi admiși

385
preoti

28 de locuri sunt disponibile, pentru următorul an școlar, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, pentru clasa a IX-a profil teologic ortodox, anunță reprezentanții Mitropoliei Banatului. Elevii de clasa a VIII-a trebuie să știe că, în cazul în care intenționează să devină preoți sau vor să predea religia, trebuie să susțină o serie de probe și să îndeplinească mai multe criterii pentru a fi admiși la clasa cu profil teologic din Timișoara.

Astfel, se pot înscrie doar elevii care au media generală de absolvire a claselor V – VIII minim 7 și media la purtare minim 9. În ceea ce privește dosarul de înscriere, acesta trebuie să cuprindă, printre altele, certificatul de botez, recomandarea consiliului parohial și binecuvântarea chiriarhului locului.

De asemenea, candidații trebuie să susțină și probe de aptitudini. În proba orală se urmăreşte interpretarea unei cântări bisericeşti şi o probă de dicţie, iar la proba scrisă se urmăreşte evaluarea cunoştinţelor de religie ortodoxă dobândite în clasele a VII-a şi a VIII-a.

 

LĂSAȚI UN MESAJ