ANL va construi case pentru tineri, la Timişoara-VIDEO

2907

ANL continua programul de construire a locuinţelor pentru tineri. După ce programul a stagnat mai mulţi ani, acum Guvernul a decis să refinanţeze proiectul.

La Timişoara se vor construi şi case pentru tinerii sub 35 de ani. Vestea că tinerii din Timişoara vor putea să închirieze chiar şi case prin programul ANL a venit de la primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

“Am stabilit să identificăm locaţii pentru a construi, pentru tineri, case. Tot prin ANL. ANL este dispus, dacă noi punem la dispoziţie terenul. Vor construi 50 de case pe câte 300 mp”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Momentan autorităţile locale nu au identificat terenurile pe care uremază să se construiască casele, dar o posibilă locaţie ar fi strada Ion Ionescu de la Brad.

“Urmează să identificăm terenurile şi apoi notificăm ANL-ul. Deocamdată avem terenuri pe Ion Ionescu de la Brad şi acolo putem să construim”, a spus primarul oraşului.

Edilul şef a ţinut să menţioneze că relansarea programului ANL nu are nicio legătură cu anul electoral, ci este o simplă coincidenţă faptul că tocmai acum Guvernul a alocat fonduri pentru ANL.

“Este o simplă coincidenţă. Acum dă bani Guvernul pentru programul ANL. Programul nu a demarat acum, în an electoral, este unul mai vechi. Acum Guvernul a decis să aloce fonduri pentru ca programul să fie relansat. El a stagnat o vreme şi eu cred că a fost rău”, a mai spus Robu.

Potrivit regulilor programului, tinerii cu vârste de sub 35 de ani pot să închirieze, la preţuri mai mici decât cele de pe piaţă, apartamente. Acestea pot fi şi cumpărate de chiriaşi după 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ