Vremea în Noiembrie în Banat. Când vin ninsorile!

586

Potrivit specialiştilor, treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi uneori ninsoarea anunţă sosirea iernii. Situată la hotarul dintre toamnă şi iarnă, luna noiembrie mai păstrează, cel puţin în prima sa decadă, caracteristici ale sezonului de toamnă. Treptat, însă, spre sfârşitul lunii, îşi vor face apariţia lapoviţa şi uneori ninsoarea.

Temperaturi de 30 de grade Celsius în noiembrie

În zona montană joasă şi în depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între -2 şi 2ºC, iar în zona montană înaltă (peste 1500 m) aceste valori coboară sub -4 … – 2ºC. Destul de rar, aerul cald venit dinspre bazinul Mediteranei pătrunde până la latitudinea ţării noastre, situaţie în care se pot înregistra temperaturi mari, neobişnuite pentru această lună, ce pot ajunge până în jurul valorii de 30ºC.

29 octombrie – 5 noiembrie 2018
Temperatura aerului va avea valori semnificativ mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele climatologice ale săptămânii local în regiunile vestice și nord-vestice și vor fi în general deficitare în rest.

5 – 12 noiembrie 2018
Valorile termice se vor situa peste de cele normale pentru această dată, cu abatere ușor mai mare în regiunile vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric este posibil să fie în general ușor deficitar în cea mai mare parte a țării.

12 – 19 noiembrie 2018
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații ce sunt estimate a se înregistra în acest interval se vor situa în jurul celor normale din punct de vedere climatologic.

19 – 26 noiembrie 2018
La nivelul întregii țări, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, potrivit ANM.

Cantitățile de precipitații ce se vor acumula în acest interval, în cea mai mare parte a țării, se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

sursa – infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ