Vremea în a doua parte a minivacanței. Ce se anunță de 1 Mai în toate regiunile țării

115

Meteorologii anunțat că începând de luni, 29 aprilie, se va înregistra o scădere a temperaturilor și instabilitate în cea mai mare parte a țării.

Luni, 29 apililie, cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse cu precădere în nord-vest şi în zona montană.

Începând din orele serii, înnorările se vor extinde şi în special în jumătatea sud-vestică a ţării, local vor fi averse şi descărcări electrice şi pe spaţii mici cantităţile de apă pot depăşi 10…15 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei

Marți, 30 aprilie, vremea va fi în general instabilă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în regiunile intracarpatice.

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, ziua în majoritatea regiunilor, iar seara şi noaptea cu precădere în vestul, nordul şi centrul ţării, unde pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi în perioade scurte de timp sau prin acumulare 15…25 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare la munte şi în regiunile sudice, dar şi în timpul ploilor, când pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în sud-est, iar cele minime între 4 şi 11 grade.

De 1 Mai, vremea va fi în continuare instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales ziua, în vest, nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania şi 21 de grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.