Vreme caniculară în Banat și Crișana

15

Astăzi, vremea va fi caniculară cu disconfort termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală, ITU va depăși pe arii extinse pragul critic de 80. Cerul variabil, va fi prezenta înnorări ziua la munte și în nordul Crișanei și noaptea în extremitatea vestică, unde vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, condiții de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de peste 70 km/h și vijelii. Vântul va prezenta intensificări temporare ziua, îndeosebi la câmpie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 40 de grade, iar cele minime între 15 grade în depresiuni și 22…24 de grade la deal.

Mâine, vremea se va răcori. Cerul va fi temporar noros ziua, când mai ales în Crișana și la munte vor fi averse locale și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în dealurile Crișanei și 35 de grade în sudul Banatului, iar cele minime între 13 și 19 grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.
Sursa: Radio Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ