Vom avea operator de salubritate până în primăvară?

111

Timișoara a fost lăsată la voia întâmplării. Dezinsecție nu aveam, deratizare nici atât, despre deszăpezire nici nu mai vorbim și nici măcar operator de salubritate. Așadar, curățenia din oraș este în sarcina… nimănui. Autoritățile speră că licitația va avea succes până în primăvară.

Edilul șef al orașului, Nicolae Robu, garantează tuturor ”că orașul va ajunge un model de oraș curat”. Însă a ținut să menționeze că mormanele de gunoaie pe care le întâlnim la tot pasul trebuie ridicate de Asociația de Gestionare a Deșeurilor și nu de Primărie.

”Sarcinile de salubrizare sunt împărțite. Este un nou sistem de gestiune a deșeurilor instituit în România ca urmare a unor înțelegeri cu UE. Gunoiul casnic (din pubele de lângă pubele, depozitat ilegal pe trotuar, pe drum, în parc) este în responsabilitatea admnistrației județene – ADID. Inclusiv sesizarea depozitelor ilegale de gunoi este în sarcina operatorului de salubritate pe care îl are sub contract ADID-ul”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Însă mizeria de pe străzi, coșurile de gunoi pline ochi și crengile din parcuri sunt în responsabilitatea primăriei. Autoritățile locale nu au fost în stare să găsească un operator care să asigure dreptul oamenilor de a trăi într-un oraș salubru. Tocmai de aceea, Garda de Medu a amendat primăria.

Despre aceste aspecte, edilul șef nu vorbește și, mai mult, dă vina în special pentru mizeria din oraș tot pe cetățeni. Și totuși, străzile, trotuarele și parcurile când vor fi curate?

LĂSAȚI UN MESAJ