Apel la timișoreni pentru a curăța parcurile de crengi

58

Dacă nu se ocupă autoritățile locale, o fac timișorenii cărora le pasă de oraș. Parcurile din Timișoara arată ca după război din cauza crengilor căzute în urma ninsorilor, iar Primăria Timișoara a demonstrat că este incapabilă să le curețe. Așa că un grup de oameni pune la cale o acțiune de curățenie.

”Hai să te miști în aer liber și să faci un antrenament inedit, ajutând să strângem în grămezi crengile căzute, pentru a putea fi mai ușor ridicate ulterior de serviciile de curățenie. Urmăriți prognoza meteo; sunt preconizate temperaturi în jurul valorii de zero grade. Dacă ne strângem mulți, terminăm repede în Parcul Botanic. Putem ieși apoi la o tură și pe malul Begăi. Decidem la fata locului, cu cine dorește”, transmit organizatorii.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, la oa 9:30 la intrarea în Parcul Botanic.

Echipament recomandat:
– două straturi în partea superioară a corpului: o bluză de corp cu mânecă lungă din material sintetic (nu bumbac) și o foiță de vânt peste; nu vă îmbrăcați prea gros, o să ne încălzim.
– pantaloni lungi;
– pantofi de alergare;
– căciulă / buff, mănuși;
– un schimb de haine uscate pentru după, dacă veniți cu mașina (tricou, ciorapi, pantofi de schimb) și un termos cu ceai cald.

Unelte recomandate:
– cine are, poate să aducă câte o pânză de bomfaier sau un mic ferestrău de mană pentru crengile frânte care încă se mai țin. Nu topor, nici drujbe
– sfoară, ca sa putem lega grămezile de crengi;
– mănuși de grădină.

Inițiativa aparține sportivului Ștefan-Iulian Cojocnean și asociațiilor Alergotura și MEB Run TM.

LĂSAȚI UN MESAJ