Viziunea despre viitorul Timișoarei din perspectiva USR a devenit publică FOTO-VIDEO

77

USR Timiș își continuă campania de atragere a susținătorilor politici potențiali votanți printr-o serie de evenimente. Cel ce este deja cunoscut că vrea să ocupe funcția de edil șef, Dominic Fritz, nu ocolește nici un prilej de a-și expune ideile și de a vorbi cu publicul.

USR Timișoara și Dominic Samuel Fritz, la Primăria Timișoara au organizat un eveniment major marți seara la un mall din oraș sub titulatura de „Timișoara 2030 – o viziune strategică pentru Capitala Banatului”. A fost o prezentare amplă a viziunii strategice pentru Timișoara. Acest document va sta la baza programului USR electoral pentru alegerile locale din acest an.

Pentru ca evenimentul să nu fie doar o simplă înșiruire de promisiuni electorale au fost chemați și invitați-moderatori care au dat vivacitate întâlnirii. Evenimentul a fost deschis de către profesorul Marcel Tolcea. Au mai luat cuvântul din postura de invitați speciali profesor Brîndușa Armanca, jurnalistă, Val Mureșan, antreprenor, Rudolf Gräf, arhitect și Iulia Mureșan, Consiliul Consultativ de Cartier Plopi-Kuncz.

Discursul lui Dominic Fritz a sintetizat în ideii coerente viziunea despre oraș. Iată câteva din aceste linii de forță ale discursului:
„Viziunea noastră pentru Timișoara este aceea a unui oraș de conexiuni.
Vom conecta cartierele cu centrul.
Vom conecta orașul cu zona metropolitană.
Vom conecta zona metropolitană cu Europa.
Vom conecta administrația locală cu cetățenii.
Vom reconecta Timișoara cu trecutul ei, și o vom conecta din nou la viitor.
Vom investi în infrastructura de mobilitate și conectare la propriu.
Vom conecta orășenii de natură.
Vom conecta generațiile.”

Adică mai simplu spus, esența dezvoltării ar trebui să fie contectivitate și interconectivitate dintre segmentele prinse în acest plan.

„Și când spun „vom”, chiar mă refer la noi toți, pentru că acest oraș al anului 2030 nu va fi construit de mine, nici de USR sau de PLUS, ci de noi toți. Eu nu promit că voi rezolva toate problemele Timișoarei, dar pot promite că vom pune la dispoziție toate resursele unei administrație profesioniste și deschise astfel încât comunitatea locală să-și poată construi acest viitor la care visăm”, a mai adăugat Dominic Samuel Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ