Viscolul aduce primele probleme în Caraș-Severin. Două localități au rămas fără electricitate

1214

Codul galben de viscol aduce, marți, primele probleme în județul Caraș-Severin, aflat sub atenționare meteorologică până după-amiază. Două localități, Globul Craiovei și Petnic, nu mai au electricitate de la ora 6:30. Echipele Enel sunt pe teren, însă nu au reușit încă să repare defecțiunile.

Autoritățile județene au decis să ceră sprijin pentru a fi sigure că fac față viscolului și ninsorii. Astfel, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a decis să trimită în Caraș-Severin două autospeciale cu capacitate mărită de trecere (de la ISU Arad şi ISU Hunedoara) şi două autofreze de zăpadă multifuncţionale (de la ISU Argeş şi ISU Prahova).

Reprezentanţii Secţiilor Drumurilor Naţionale Caransebeş şi Orşova au luat măsurile necesare pentru pregătirea echipelor de intervenţie şi a utilajelor, precum şi pentru completarea stocurilor de sare şi de clorură de calciu pentru a acţiona rapid. În caz de nevoie, în situaţia în care manifestarea fenomenelor preconizate va pune în pericol viaţa oamenilor, se va lua măsura închiderii unor tronsoane de drum şi se va asigura informarea populaţiei cu privire la acest aspect.

Județul Caraș-Severin, împreună cu Mehedinți, Călărași și Constanța se află sub incidența unui cod galben începând de luni noapte, de la ora 23.00, până marți, la ora 14.00. Sunt anunțate intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și temporar viscol.

Update: Alimentarea cu energie electrică a fost reluată după-amiază în ambele localităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ