În „meciul” dintre Primărie şi CJT pe stadionul „Dan Păltinişanu” intervine şi al treilea „jucător”

340

După situaţia jenantă în care a fost pusă Timişoara ca urmare a amânării meciului de rugby dintre Saracens şi Stade Francais, din cauza condiţiilor improprii de joc de pe stadionul „Dan Păltinişanu”, a urmat un mic „război” al declaraţiilor purtate pe Facebook şi în presă, între Primăria Timişoara, pe de o parte, şi Consiliul Judeţean Timiş, pe de altă parte.

Primăria, prin vocea edilului Nicolae Robu, solicita preluarea stadionului, pe care îl consideră a fi al oraşului, promiţând că va aloca mai multe resurse pentru întreţinerea sa.

Consiliul Judeţean Timiş, pe de altă parte, a pasat responsabilitatea, spunând că nu are cadru legal pentru recepţionarea instalaţiei de încălzire.

Acum, în această bătălie a declaraţiilor, intră şi Clubul ACS Politehnica Timişoara, care a achiziţionat instalaţia de încălzire, şi care are un punct de vedere propriu.

Referitor la situația regretabilă de la meciul de rugby dintre Timișoara Saracens și Stade Francais Paris, clubul nostru precizează următoarele lucruri:

1) Instalația de încălzire a gazonului a fost achiziționată de ACS Poli Timișoara în 2015, având în vedere că un astfel de utilaj este obligatoriu în obținerea licențierii pentru Liga 1. Instalația nu a fost folosită deoarece în această perioadă de timp nu a fost nevoie de utilizarea ei, condițiile meteorologice permițând desfășurarea meciurilor oficiale de Liga 1.

2) Conectarea instalației a întârziat nu din cauza clubului nostru, ci a lipsei unui generator corespunzător la stadionul ”Dan Păltinișanu”. Încălzirea gazonului a început vineri, 13 ianuarie, după ce clubul Timișoara Saracens a asigurat, pe propria cheltuială, un generator și s-a încheiat un proces verbal de recepție.

3) Deși achiziționarea instalației de încălzire s-a făcut strict pe cheltuiala clubului, fără niciun ajutor din partea proprietarului stadionului, ACS Poli Timișoara va pune instalația în cauză la dispoziția oricărui club care va avea nevoie de ea în activitățile de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Citeşte şi:

Primăria vrea să ia stadionul de la CJT, susţinând că are mai multe resurse pentru a-l întreţine

De ce nu s-a mai jucat meciul de rugby de sâmbătă seara? Consiliul Județean vine cu explicații

LĂSAȚI UN MESAJ