Vinuri ecologice, șampania cu particule de aur și multe alte soiuri de vin se vor degusta la VINVEST. Foto-Video

58

Aseară, pe o ploaie torenţială, inima şi sufletul VINVEST-ului, Lucia Pârvu, a prezentat aproape toate soiurile de vin ce vor fi prezente peste o săptămână la Salonul de Vinuri, care va avea loc în perioada 19-21 aprilie la Centrul de Afaceri Timişoara. Au fost aduse în prim-plan vinurile albe, roşii, roze, seci sau spumante, dar şi demiseci, dulci sau demidulci, pentru gusturile şi preferinţele fiecăruia.

În Salonul VINVEST vor fi prezenţi 20 de producători cu vinuri autohtone, iar în cele trei zile ale evenimentului doritorii vor putea degusta peste 250 de vinuri, din aproximativ 10 soiuri aduse de fiecare producător. Un bilet de intrare costă 25 lei, iar în standurile expuse se vor găsi nu doar vinurile româneşti, ci și vinuri din Republica Moldova, Italia, Serbia şi Grecia.

„Ne bucurăm foarte mult că putem transmite această informaţie, este o gală a vinurilor de calitate. Asta înseamnă o mare trudă în spatele producerii acestor vinuri, înseamnă calitatea viţei de vie, păstrarea culturii, bunăstarea utilajelor, păstrarea vinului, învechirea vinului sau consumul vinului”, a spus organizatorul acestui eveniment Lucia Pârvu.

În cadrul galei de prezentare a vinurilor, cei prezenţi în seara de joi au putut degusta cam 2-3 soiuri de vinuri de la fiecare producător.

În cadrul salonului VINVEST vor fi prezentate şi crame noi, precum cea din Drăgăşani – crama „Lacrimi de lună”, sau din comuna Măgureni – crama „Tandru”.

Vor fi prezente şi vinurile ecologice ca noutate, dar şi şampania cu particule de aur de 24 karate, care vine tocmai din Italia. Vor exista şi multe poveşti, chiar şi povestea „Lacrimii de lună”, cu prinţi şi împăraţi, sau ”Vinificaţia vinului” pe timp de lună plină.

În cele trei zile ale evenimentului, pe lângă faptul că vor putea degusta 250 de feluri de vin, participanții se vor putea înscrie la o tombolă unde ar putea câțtiga o sticlă sau un bax de sticle de vin, dar şi un weekend relaxant la o pensiune de 4 stele.

Din cadrul salonului nu va lipsi turismul viticol din Grecia, țară care va prezenta vinuri de la Muntele Athos. Patru crame vor fi prezente şi din Timiş, cu noutăţile din zona Buziaşului, de pe Dealul Dorului.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ