Vine al patrulea succes consecutiv în Liga I?

507

Fotbaliștii timișoreni vor să își continue seria excelentă a victoriilor cu încă un rezultat pozitiv în etapa de sâmbătă. Violeții trebuie să rămână concentrați pentru jocul cu Sepsi Sfântu Gheorghe în ciuda veștilor deloc îmbucurătoare ale acestei săptămâni.

Pentru prima oară în acest sezon ACS Poli staționează pe loc de play-off. Victoriile cu Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj și Dinamo București au propulsat-o pe gruparea bănățeană pe locul 6 – o premieră în ultimele sezoane ale Ligii I. Violeții conduși de Ionuț Popa au șansa de a-și continua seria pentru că sâmbătă au parte de un duel accesibil pe propria arenă. Pe Dan Păltinișanu vine nou-promovata Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce nu se poate compara cu ultimele ”victime” ale lui Poli.

”Avem o perioadă foarte bună, dar trebuie să fim atenți. Am câștigat cu Dinamo și CFR, dar trebuie să fim atenți să nu devenim prea euforici! Personal, nu cred că suntem favoriți înaintea acestui meci. Sepsi are câțiva jucători foarte buni. Are un portar valoros, la fel sunt jucători cu experiență de primă ligă: Petre, Astafei, Oros sau Grecu. De aceea, se anunță un joc greu”, a subliniat Popa. Antrenorul nu îl poate folosi pe titularul din atac; Drăghici are umărul imobilizat și va absenta minim două săptămâni.

Principala grijă a lui Popa este aceea de a-și menține echipa concentrată pentru acest joc. Adică de a domoli euforia unei victorii superbe în Groapă, dar și a atenua șocul ultimelor vești. În primul rând vorbim despre blocajul pentru finanțarea clubului din partea Consiliului Local. Informarea venită din partea Consiliului Concurenței va lăsa gruparea de pe Dan Păltinișanu fără sumele promise de municipalitate și păstrează un gol însemnat în visterie. Primarul Nicolae Robu se angajase să trimită 5 milioane de lei clubului…

Apoi nu trebuie omisă nici tensiunea creată de cazul Mailat ajuns acum pe masa comisiilor federale. Mijlocașul de bandă e aproape de a deveni liber de contract și să aducă o gaură în buget și în lot. O decizie în cazul său va fi luată în 20 septembrie, însă este tot mai clar că în aceste condiții tânărul fotbalist nu poate fi o soluție pentru planurile tactice în vederea partidei de sâmbătă.

Confruntarea dintre Poli și Sepsi e programată sâmbătă, ora 18, pe Dan Păltinișanu. Biletele puse în vânzare au prețurile 15 lei – tribuna II, 20 lei – tribuna I, 30 lei – tribuna 0 și 200 lei – loje.

 

LĂSAȚI UN MESAJ