Vijelia a adus rele dar și momente mai deplasate (foto)

4083

În timp ce vijelia nemaipomenită lovea orașul românii nu s-au dezmințit. Adică s-au comportat total în contra oricărei noțiuni de logică.
Unii au pus mâna pe lopeți și mături înlăturând ce se putea din dezastru. O echipă complexă de muncitori încercau să înlăture cablurile cazute din fața Catedralei. Alții inconștienți țineu morțiș să treacă pe sub sârmele ce atârnau de peste tot. Voiau să scurteze drumul. Ce importanță are că poți să ieși cu capul spart din tărășenie? Dar ai demonstrat că ești mai șmecher decât cei ce dirijau circulația.
Unii erau cu munca îndârjită cu materialele ude, alunecoase și periculoase iar alții aveau o nevoie stringentă. Voiau neaparat să aibe cateva selfiuri cu fântâna cu pești. În oraș nu era apă la robinet în multe cartiere iar în multe locuri nici energie electrică. Dar românul se mira ingenuu „ Uite că la arteziană este apă. Hai să facem poze!”
Monstrul de tablă ruginită ce a marcat peste un an capitala tineretului român a căzut ca orice incropire gigantică cu picioare de lut. Acum își arată indecent mațele de fir ruginit. Cu o saptămână în urmă chiar aici am atras atenția asupra urâțeniei de tablă ce ar putea deveni periculoasă. Doar norocul a făcut să nu lovească pe nimeni.
În fața Catedralei însuși IPS Ioan mitropolitul Ioan cerceta necazurile aduse de vreme în timp ce un grup de nuntași lansa porumbei albi și se veseleau „ca la nuntă”.
Dar toată nenorocirea a adus și o parte pozitivă. În puține locuri mai funcționau semafoarele. Majoritatea erau stinse sau chiar rupte. Unele atârnau în câte un fir. Bucuria șoferilor locali ce au o mai veche supărare pe aceste „lămpi inteligente”. Dar fără semafoare a fost o circulație fluentă și normală ca în vremurile bune. Mașinile circulau normal. Doar tramvaiele au făcut pauze lungi de zeci de minute sau chiar de câte două ore. Nici panourile cu leduri ce ar fi trebuit să anunțe mersul tramvaielor nu mai anunțau nimic nici măcar binecunoscutele hieroglife fără noimă.
A fost un mare înțelept cel ce a spus de nația noastră că suntem de râsu-plânsu. Unii erau cu necazul alții faceau haz fără rost acolo unde ar fi fost de dorit o mobilizare mai serioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ