15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Viena. O nouă zi

În perioada 23 octombrie – 3 noiembrie se deschide la Galeria Park expoziția de fotografie „Viena. O nouă zi” semnată de Călin Piescu. Artistul propune, de această dată, o serie de peisaje urbane din zone mai puțin cunoscute a Vienei, Donaustadt, Floridsdorf și Simmering, realizate din depărtare, de la fereastra biroul său de la Siemens, pe parcursul mai multor zile în acel scurt răstimp în care soarele se reflectă treptat în ferestre, schimbând nuanțe de roșu și auriu pe fundalul cerului întunecat.
Tema aleasă, a clipei surprinse, este un tribut adus de artist impresioniștilor și în special lui Claude Monet cu renumitul tablou „Impression, soleil levant”, o temă actualizată prin tehnologia fotografiei digitale. Noua vedetă este blocul DC Tower care domină zona prin înălțime si se profilează pe cer captând lumina răsăritului.
Călin Piescu este interesat doar de reflexele soarelui în geamuri omițând vederea spre stradă. Absența oamenilor, la acea oră matinală, sporește senzația de liniște în care soarele este pe deplin stăpân peste oraș și crează doar pentru câteva clipe un adevărat spectacol cromatic până când începe o nouă zi scăldată într-o lumină uniformă și neutră, se instalează zgomotul vieții…și nu mai există nici un motiv de a ridica ochii spre cer.
Artistul oferă, surprinse cu aparatul de fotografiat, imagini unice și efemere care rareori pot fi văzute cu ochiul liber.

Alte subiecte :

Citește și :