VIDEO. Unde au fost ”îndesați” opt migranți pentru a trece granița ilegal, la Nădlac

50

Migranții care încearcă să ajungă în vestul Europei continuă să forțeze granițele țării noastre. Noaptea trecută, opt persoane din Vietnam au fost oprite la vama Nădlac II, când încercau să iasă din țară ilegal. Acestea erau ascunse de o călăuză în mijlocul de transport.

La miezul nopții de duminică spre luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, a ajuns un șofer leton la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Polonia. Polițiștii de frontieră au suspectat că ceva nu este în regulă așa că au controlat amănunțit vehicului. Au descoperit că duba avea pereți dubli în compartimentul de marfă. Când au desfăcut peretele improvizat, polițiștii au găsit ascunși opt migranți din Vietnam.

Grupul de vietnamezi era compus din adulți cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani. Aceștia dețineau acte pentru a intra legal în România, dar nu aveau documentele necesare pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

Vietnamezii sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a graniței, iar cetățeanul leton pentru trafic de migranți.

Update: Încă doi migranți depistați la Nădlac II

Polițiștii de frontieră de la vama Nădlac II au mai oprit din drum încă doi migranți, în weekend. Un iranian și un marocan au încercat să treacă în Ungaria în baza unor acte false. Polițiștii au fost vigilenți, însă, și i-au deconspirat pe cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.