VIDEO. Timișenii sunt împărțiți în privința demiterii lui Dragnea. Ce spun aceștia despre situația din PSD

110

Politica românească se pare că a intrat iarăși în perioada zâzaniei. Ori poate nu a ieșit niciodată din acest marasm al neputinței?

După o vară lungă, plicticoasă și săracă în evenimente politice notabile, odată cu începutul sesiunii parlamentare, au apărut noile contestații la adresa liderului partidului majoritar, Liviu Dragnea. Poate că nu ar fi de mirare având în vedere că a reușit performanța de a aduna multe opinii deloc favorabile. Dar partea ciudată a acestor critici și contestații constau în faptul că de data aceasta vin chiar din rândul propriei formațiuni.

Și până acum se mai bârfea pe la colțuri despre cât de autoritar (ca să nu spunem că de-a dreptul dictatorial) ar conduce partidul. Dar toate se circumscriau în zgomotul de fond obișnuit în jurul unui partid. Adevăratul bulgăre de zăpadă scăpat la vale a venit odată cu poziția tranșantă a Gabrielei Firea ce a observat unele disfuncționalități în conducerea formațiunii. Și ca să fie un cap în care să se spargă toate oalele acesta a fost al lui Dragnea. Imediat a doua zi au încercat ambii să dreagă situația și au jucat o scurtă scenetă în fața camerelor de televiziune a maximei buneînțelegeri în care prea puțini au crezut cu adevărat.

Vineri va avea loc la o ședință deosebit de interesantă la București ce se speră că va mai liniști pentru o perioadă apele tulburi dar și zbuciumate în partidul social-democrat. Dacă va rămâne în continuare Liviu Dragnea la conducerea partidului ori va face un pas în lateral sau de ce nu, poate chiar va fi demis este greu de estimat.

Pentru a vedea cum gândesc oamenii simpli neimplicați politic redacția noastră a făcut un mic sondaj printre cetățenii de pe stradă.

Fără a avea pretenția de a respecta cerințele unei cercetări statistice o simplă concluzie este că omul ce trece pe stradă nu este prea edificat în ce se întâmplă. Din cei ce au răspuns se poate observa o ușoară înclinare a balanței în favoarea contestatarilor. Dar și Liviu Dragnea are aproape la fel de mulți susținători. Ciudată este poziția a o bună parte a celor întrebați de a da un răspuns, dar în anonimatul lipsei de imagine filmată. Doar o mai mică parte au răspuns în fața camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ