Critici după apariții surpriză în sensul giratoriu din Piața Mărăști. Foto

1063

Au început amenajările peisagistice în spațiul verde din sensul giratoriu al Piaței Mărăști. Angajații Horticultura au început să planteze iarbă aici și, din primele fotografii făcute din aer, se întrevede că în spațiul verde va apărea și sigla cetății Timișoara. Imediat au apărut și criticile.

Unul dintre cunoscuții peisagiști din Timișoara, Andrei Condoroș, a postat pe Facebook o poză cu un sens giratoriu din Spania, unde funcțiile de mobilitate urbană se îmbină armonios cu spațiul verde. Peisagistul spune că edilul șef a luat din nou decizii singur și proaste.

”În cursul dimineții, aflat într-un periplu prin piața Mărăști, am asistat la ceva desprins parcă din epoci de demult. Zeci de oameni, utilaje (Horticultura ș.a.), angrenați cu toții pentru… A FACE FRUMOS ÎN TURBO GIRAȚIE, pentru a aduce verdele înapoi, pentru a-l compensa pe cel distrus și pentru a închide gura hater-ilor, a sufletelor negre. Și pentru că nu aveau opțiuni (universități, asociații profesionale, sau pur și simplu artiști cu talent deosebit), ori concurs de idei ?!, au luat ei decizia. Sau EL. Printr-o analogie simplă, și un ochi aruncat peste gard (în Grădina Botanică) au luat hotărârea surpriză de a reprezenta din iarbă, flori și boscheți, conturul vechii fortificații a Timișoarei”, a scris acesta pe Facebook.

De asemenea, Condoroș susține că toate proiectele mari de infrastructură realizate în ultimii ani sunt doar în beneficiul mașinilor și că pietonii și bicicliștii sunt extrem de dezavantajați.

”Sunt în continuare convins și cred cu tărie că, efectele tuturor acestor proiecte de infrastructură rutieră (Jyul, Popa Șapcă, Michelangelo și acum Mărăști ș.a.) le vom resimți pe pielea noastră, pe sănătatea noastră, și nu va fi deloc ceva frumos. Orașului îi vor trebui zeci de ani pentru a-și reveni după aceste erori administrative, ‘viziuni urbane’. Este deja o realitate, aceea că întreaga Europa se poziționează diferit față de automobil. Față de automobil în ‘buricul târgului’ cel puțin. Orașe mamut care au spus NU mașinilor. În Timișoara discursul politic și interesele personale țin loc de viziune urbană. Noi îl avem pe El, călăuză în toate. Se vede, și se simte. Până când ?!”, a mai scris acesta.

Autoritățile locale nu au anunțat ce amenajări vor face în sensul giatoriu, dar primarul promitea o surpriză plăcută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ