Drumul din Bucovăţ spre Moşniţa, asfaltat pe o porţiune de patru kilometri VIDEO

1343

Veşti bune pentru timişenii care tranzitează comunele Bucovăţ şi Moşniţa Nouă. Locuitorii se pot deplasa de acum mult mai uşor. Drumul judeţean DJ 595D Moşniţa Veche – Bucovăţ a fost asfaltat pe o porţiune de patru kilometri.

Acesta a fost inaugurat astăzi de către autorităţile judeţene. “Sunt patru kilometri care leagă comuna Bucovăţ de comuna Moşniţa Nouă, implicit de Timişoara. De la Bucovăţ se poate ajunge spre Bazoşu Nou, pe un drum de trei kilometri. Bucovăţul poate fi una dintre localităţile interesante pentru ceea ce înseamnă viitorul imobiliar, din punct de vedere al posibilităţii ca autostrada care că ar urma să se construiască. Pe teritoriul Bucovăţului era drum de piatră, iar de la marginea comunei era drum de pământ, care in ultimul timp nu mai era aşa folosit”, spune şeful CJ Timiş, Titu Bojin.

Primarul comunei Bucovăţ se declară mulţumit şi spune că acest drum asfaltat era aşteptat de foarte mult timp. Până acum oamenii trebuiau să ocolească prin Remetea, din cauza drumului pietruit. “Drumul era necesar ca pâinea caldă, dacă putem spune aşa. Acest drum deschide în primul rând comună noatră către Timişoara, pe o altă variantă decât Remetea-Ghiroda-Timişoara, şi anume Bucovăţ-Moşniţa. Acest drum pentru noi e o dezvoltare, un pas mare spre civilizaţie”, afirmă Tiberiu Jivan, primarul comunei Bucovăţ.

Valoarea lucrării este de 5,5 milioane de lei, finanţare de la Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş. Termenul de executie al lucrărilor era de opt luni, însă a fost finalizat în cinci luni.

LĂSAȚI UN MESAJ