VICTORIEEE… Sindicatele din Sănătate au biruit Guvernul!

148

În urma discuţiilor cu managerii de spitale, cu liderii de sindicat, s-a ajuns la concluzia că Legea salarizării şi regulamentul sporurilor au fost aplicate uneori în mod subiectiv de către spitale. Ca urmare, Guvernul a decis să modificarea Legeii salarizării unitare, iar Sindicatele din Sănătate au decis renunţarea la greva generală, programată în data de 11 mai 2018. Modificările care vor fi aduse legii au fost precizate de ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după cum urmează:

  • Acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.
  • Păstrarea actualelor limitele prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.
  • Crearea posibilității depășirii procentului de 30% prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul
  • Regulament al sporurilor și stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.
  • Excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017.
  • Reformularea modalității de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma inițială a Legii 153/2017.
  • Echivalarea funcțiilor de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical.

Toate prevederile de mai sus se vor aplica asupra drepturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Aşadar, totul este cu putință!

LĂSAȚI UN MESAJ