Victorie pentru Ripi și pas greșit pentru Politehnica în Liga a II-a

65

Patru puncte adunate de reprezentantele Timișoarei în Liga a II-a. Ripensia a obținut victoria cu numărul 5, un clar 4-1 cu Metaloglobus, în timp ce ASU Politehnica s-a împiedicat de Balotești, scor 2-2.

Runda a opta din eșalonul secund a programat meciuri abordabile pe teren propriu pentru cele două cluburi timișorene. Doar Ripensia și-a valorificat avantajul terenului propriu din Ciarda Roșie în fața lui Metaloglobus; Politehnica a cedat două puncte pe Știința în compania codașei Balotești.

Ripensia a regăsit rețeta victoriei după ce în decurs de câteva zile suferise primele două înfrângeri ale toamnei. Roș-galbenii au trecut de o altă nou-promovată, Metaloglobus București cu 4-1 și au revenit pe locul secund în Liga a II-a. Autogolul lui Sava (minutul 34) le-a deschis drumul bănățenilor spre victorie, iar Dumiter (41), Matiș (56) și Mediop (88) au completat lista marcatorilor pentru Ripi, în timp ce pentru bucureșteni au punctat prin Ghenovici, dintr-un penalty în minutul 73.

Cu 17 puncte, Ripi revine pe locul secund înaintea unei deplasării la Academica Clinceni.

ASU a scăpat printre degete victoria în disputa cu CS Balotești. La ultimul joc al anului programat pe Știința, Politehnica începuse perfect și după jumătate de oră zarurile păreau a fi aruncate. În intervalul minutelor 27-31 Poparadu și Krausz au ridicat scorul la 2-0. Oaspeții au dat lovitura în decurs de numai două minute prin Nica (53) și Gojnea (55).

Formația condusă de Bogdan Andone ocupă locul 8 cu 13 puncte; în runda viitoare Poli merge la Afumați.

LĂSAȚI UN MESAJ