Ministrul educaţiei, ţinta ironiilor şi a unui protest inedit

235

Toţi contestatarii ministrului Educaţiei, Liviu Pop, sunt invitaţi să vină, marţi, cu o carte, în Piaţa Victoriei, şi că ceară demisia celui care a comis mai multe erori majore, care au culminat cu interzicerea Gazetei Matematice în şcoli.

Intitulat „Biblioteca pentru Pop”, aluzie la îndrăgită serie „Biblioteca pentru toţi”, evenimentul a fost organizat pe Facebook.

„Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia!

Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc. Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoală românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli, iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă.

Din ‘palmaresul’ ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor”, se arată pe pagină special dedicată evenimentului.

În plus, sunt reamintite alte gafe celebre ale ministrului Educaţiei, cum ar fi folosirea cuvântului „genunche”, care i-a atras şi porecla, dar şi faptul că nu a ştiut care este semnificaţia celui de-al treilea i din „copiii”.

„Noi ne dorim ca Educaţia din România să ajungă la standardele europene pe care copiii acestei ţări le merită. Ne dorim că guvernanţii să preţuiască ştiinţa de carte şi nu mai acceptăm că impostura, complicitatea şi laşitatea să guverneze sistemul de învăţământ.

Vom transmite acest lucru întregului Guvern, în Piaţa Victoriei, printr-un gest simbolic: dăruindu-le, fiecare, câte o carte. Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o ţară în care un material didactic sau o operă literară să poată fi interzise. Dacă doriţi, puteţi scrie şi o dedicaţie pentru domnul Pop, poate va reuşi să înţeleagă mai bine mesajul. Şi să înţeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare şi e timpul să îşi dea demisia”, scriu organizatorii ineditului protest.

Toţi cei dornici să participe la eveniment sunt aşteptați în Piaţa Victoriei începând de la ora 9 şi până la miezul nopţii.

„Invităm, de asemenea, sindicatele din învăţământ şi organizaţiile de părinţi să ni se alăture.

Cât despre cărţile care vor fi colectate, sperăm că Guvernul, prin Ministerul Educaţiei, le va dona unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bliblioteca în care copiii să găsească tot ce au nevoie”, precizează organizatorii evenimentului special dedicat lui Liviu Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ