Victorie dulce! Poli a răpus-o pe Dinamo

109

Politehnica Timișoara a adâncit criza din tabăra campioanei Dinamo București, printr-o victorie puțin scontată cu 26-23. Este primul succes al studenților în fața ”câinilor” după 10 partide.

Ghinionistă sau furată de arbitrii în deplasările de la Călărași, Constanța și CSM București, Poli a dat lovitura în cea de-a patra partidă externă a sezonului, cea cu Dinamo. Misiune ușurată de criza instalată la campioni după eșecurile la rând din Liga Campionilor urmate de pași greșiți și în Liga Națională. Alb-violeții și-au făcut jocul și s-au răzbunat pe Dinamo.

Oaspeții au condus de la un capăt la altul jocul din capitală ajutați de o evoluție excelentă în toate departamentele: poarta, defensiva și ofensiva. Elevii lui Pero Milosevic au oprit tabela la 26-23 (13-10).

Politehnica: Marjanovic 8 goluri, Orbovic 6 goluri, Krsto Milosevic 5 goluri, Cîmpan 3 goluri, Hrimiuc 2 goluri, Vuk Milosevic 1 gol, Fenici 1 gol.

”Îmi felicit toți jucătorii și sunt bucuros că am arătat caracter într-una din cele mai dificile deplasări. Mă bucur, de asemenea, că am reușit un rezultat pe care nicio altă echipă nu l-a mai reușit de foarte multă vreme! Cred că sunt cam doi ani și jumătate, de când Dinamo nu a mai pierdut acasă. Am exersat, prin jocurile anterioare, apărarea 3-2-1 contra celor de la Dinamo, iar de această dată ne-a ieșit fenomenal. De asemenea, am jucat cu multă maturitate faza de atac și asta mă face să cred că mai putem crește. Oricum e cel mai bun joc al nostru în acest sezon oficial!

Oricum, în ultimele două jocuri s-a văzut că suntem o echipă pregătită foarte bine mental, tactic și fizic. Am ieșit cu 5 puncte din câteva deplasări grele; să nu uităm că am pierdut doar două jocuri, unul în ultima secundă, iar celălalt din cauza arbitrilor”, a declarat la final antrenorul Pero Milosevic.

Poli se poziționează pe locul trei cu 14 puncte după opt runde înaintea încheierii întregii etape. Va urma o pauză de trei săptămâni în Liga Națională din cauza meciurilor internaționale ale echipei naționale. Trei dintre componenții Politehnicii vor merge la echipele naționale: Cristi Fenici la reprezentativa României, portarul Zlatko Daskaloski la cea a Macedoniei și Marko Lasica la naționala Muntenegrului.

Echipa va avea câteva zile de pauză; iar în 28 octombrie se va juca un amical cu Steaua Roșie Belgrad, la Vrșeț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ