Milioane de lei pentru reducerea riscului de sărăcie într-un oraș din Banat

194

Un proiect de peste 13 milioane de lei pentru reducerea riscului de sărăcie și marginalizare în orașul Bocșa. Proiectul este inițiat de Asociaţia de Binefacere Pro Vitam și va fi derulat în parteneriat cu R4 Consultanță și Formare Profesională SRL, Primăria Bocșa și Școala Gimnazială nr. 2 Bocșa.

”Împreună cu Asociaţia Pro Vitam am semnat proiectul “MISOB – Măsuri Integrate pentru Incluziune Socială în Bocşa, judeţul Caraş-Severin”, ID 102051, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, derulat în parteneriat cu R4 Consultanță și Formare Profesională SRL, Primăria Bocșa și Școala Gimnazială nr. 2 Bocșa”, precizează edilul din Bocșa.

Proiectul are ca obiectiv reducerea sărăciei și a excluziunii sociale din orașul Bocșa printr-o abordare integrată a măsurilor și serviciilor oferite unui număr de 454 de adulți și 106 copii.

Efectul pozitiv pe termen lung este dat de contribuția serviciilor integrate educaționale, sociale, medicale, medico-sociale, de îmbunătățire a condițiilor de locuit, consiliere, orientare, formare profesională, asistență antreprenorială, inițiere de noi afaceri și mediere pe piața muncii, la accesul sporit și nemijlocit al adulților și copiilor marginalizați la educație, stare de sănătate mai bună, creșterea gradului de ocupare, încurajarea antreprenoriatului, creșterea veniturilor și combaterea riscului de săracie pentru cele 560 de persoane care fac parte din grupul țintă.

Valoarea eligibliă cofinanţată din partea UE este în valoare de 13.211.016,36 de lei, cu o durată de implementare de 36 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ