Victorie de moral înaintea play-offului

92

Timișoara a tras linie în sezonul regulat al Superligii cu o victorie concludentă în fața Politehnicii Iași. Cu Chester Williams revenit pe bancă, campionii au câștigat la pas cu 46-13 dar rămân pe locul trei.

Și ultimele necunoscute ale Superligii Naționale de rugby au luat sfârșit duminică după ultimele meciuri ale sezonului regulat. SCM Timișoara Saracens a sperat până în ultima clipă la o minune care să o readucă pe locul doi, victorie cu punct bonus dublată de o surpriză la Baia Mare. Minunea nu s-a produs și campioana va intra în play-off de pe poziția a treia și o așteaptă o semifinală dură în fief-ul Stelei.

Ultima rundă a adus un meci la îndemână pentru rugbiștii timișoreni, victorie la scor în fața lui Poli Iași: 46-13 (24-3). Gazdele au punctat prin Simionescu (2 eseuri), Sabău (1 eseu), Lemnaru (1 eseu), Zaharia (2 eseuri), Stewart (1 eseu), un eseu de penalizare și trei transformări ale lui Conache. Oaspeții au răspuns prin două eseuri ale lui Curcan și Moa, respectiv o penalitate a lui Rusu.

Succes categoric pentru Saracens care cumulat cu celelalte rezultate ale rundei a fixat meciurile de baraj pentru semifinale. Cel care ne privește direct este cel dintre Timișoara și Iași, peste o săptămână tot pe arena Dan Păltinișanu.

CSM Știința Baia Mare a câștigat cu punct bonus duelul cu Dinamo București și a terminat pe locul I, ceea ce o califică direct în semifinale. Steaua coboară pe locul doi și va avea parte de cel mai lejer meci de baraj în compania Universității Cluj. Clujenii nu s-au prezentat la ultima partidă de campionat motivând că nu au destui jucători disponibili. Ultimul baraj le va opune pe Dinamo București și CSM București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ