Vești ”trăznet” de la meteorologi pentru luna septembrie! Ce se întâmplă cu vremea

485

Temperaturile ridicate și disconfortul termic ne vor da mari bătăi de cap și în septembrie. Precipitaţiile şi furtunile vor apărea doar pe spaţii restrânse. Conform meteorologilor, vara va continua şi în septembrie, dar sunt anunţate ploi aproape în fiecare zi, anunță Realitatea Tv.

Prognoză spetembrie: 27 august – 3 septembrie 2018 

Valorile termice medii vor mai coborâte decât norma climatologică, îndeosebi în sud şi vest, mai ales în prima parte a intervalului. Cantităţile de precipitaţii pot fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale şi local în cele sudice. În partea de sud-est a teritoriului, acestea se pot situa în limite normale, scrie ştiri pe surse.

Prognoză spetembrie: 3 – 10 septembrie 2018 

Temperatura aerului se va încadra în general în limite normale, posibil uşor mai coborâte decât mediile perioadei local în sud, sud-est şi în zona montană. În cea mai mare parte a ţării regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

Prognoză septembrie: 10 – 17 septembrie 2018 

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari în nord-vest. Excepţie vor face regiunile sudice, unde local valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi pe arii restrânse în vestul şi sud-vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

sursa – capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ