Vești bune pentru stațiunea Băile Herculane. Vin bani europeni pentru ”conservare și valorificare”

2823

Staţiunea Băile Herculane este beneficiara unui proiect cu finanţare europeană, graţie căruia lucrurile se vor mişca în direcţia bună, aşezând staţiunea unde îi este locul.

La sediul Primăriei, primarul Cristian Miclău a semnat joi, 23 mai, contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane”, cu finanțare din Fonduri Europene, pe POR 2014-2020, Axa 7.1 investiții în infrastructura de turism.

Valoarea totală a proiectului este de 3,25 de milioane de euro, din care cofinanțarea de la bugetul local este de 65.000 de euro. Toată valoarea lucrărilor de construcții și montaj se ridică la 2,77 milioane de euro

Vor fi reabilitate şi pavate cu piatră cubică Piața Hercules, Piața 1 Mai și Mihai Eminescu. La fel şi trotuarele. Proiectul include şi reabilitarea podurilor de la Hotel Geta, podul IGOR și podul de la Pecinișca, precum și reabilitarea Parcului Vicol.

Lucrările vor dura un an şi trei luni, începând de la data semnării contractului.

sursa – argument-cs.ro

1 COMENTARIU

  1. NU PODURILE, TROTUARELE SI PIETELE SUNT PRIORITATE LA FONDURI UE, CI IMOBILLELE DECEBAL, TRAIAN, FERDINAND, BAILE VENERA, HOTELURILE ROMAN, GERCULES, DOMOGLED SI A SINDICATELOR-MINERVA, DIANA, AFRODITA, strandurile cu ape termale si sulfuroase, partie de schi, patinuar, etc

LĂSAȚI UN MESAJ