Veste grozavă! Sute de mii de lei pentru români, imediat după Crăciun

189

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunţat oficial când se va deschide aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018, cu ajutorul căruia firmele mici şi mijlocii pot obţine o finanţare nerambursabilă de câte 200.000 lei.

Potrivit comunicatuli MMACA, aplicaţia se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00, înscrierile putând fi făcute timp de 30 de zile lucrătoare.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile şi să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenţia, punctajul încurajează achiziţia de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu şi intuitiv, cu mai puţină birocraţie. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Testarea aplicaţiei electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicaţia, având posibilitatea să se familiarizeze cu secţiunile planului de afaceri on-line, şi au contribuit, prin observaţiile şi întrebările adresate, la ultimele reglaje şi definitivarea platformei informatice.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiată accesând link-ul: http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ