Veste amară pentru credincioși! Starețul unei mănăstiri celebre din Banat a murit la doar 31 de ani

5372

Un anunț făcut pe pagina oficială a Mănăstirii Sf. Nectarie din Feneș (Armeniș), județul Caraș-Severin a îndoliat comunitatea ortodoxă din Banat.

Părintele Hristofor Abălașei, cel care a fost și starețul lăcașului de cult, a părăsit această lume, trecând la cele veșnice.

,,În data de 12 septembrie 2017, părintele protosinghel Hristofor Abălașei a trecut la cedle veșnice. Cu durere în suflet anunțăm toți credincioșii și fiii duhovnicești pe care părintele i-a avut în păstorire. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Mulțumim părinte Hristofor pentru tot ce ați făcut pentru oameni și vă dorim zbor lin spre rai. În sufletele noastre îndurerate veți rămâne un suflet nobil, un om de o bunătate și o blândețe rară”, au anunțat cei de la Mănăstirea Sf. Nectarie din Feneș.

Trupul neînsuflețit al starețului a fost depus în Biserica Schitului Sf. Nectarie – Feneș, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de sâmbătă (16.09.2017).

„Toți cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun de la părintele nostru drag, sunt așteptați. Biserica va fi deschisa permanent”, anunță obștea mănăstirii.

Slujba de înmormantare va fi oficiată de P.S. Lucian, Episcop al Caransebeșului, împreună cu un numeros sobor de preoți si diaconi.

LĂSAȚI UN MESAJ