Cu legea nu-i de glumă, la Timișoara! Amendați a doua oară pentru aceeași abatere

216

Acțiunile de verificare a asociațiilor de proprietari și a proprietarilor de clădiri istorice de pe raza localității Timișoara, continuă!

După ce polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal i-au înștiințat despre faptul că trebuie să își reabiliteze clădirile istorice în care locuiesc, s-a trecut la controale.

Astfel, în ultima săptămână, 12 persoane au fost amendate pentru a doua oară de Poliția Locală Timișoara, întrucât ,,nu s-au conformat în totalitate măsurilor și termenelor stabilite prin procesele verbale de contravenție încheiate anul trecut, tergiversând realizarea demersurilor necesare pentru obținerea autorizației și demararea lucrărilor de reparații la imobilele deținute în zona istorică a municipiului Timișoara”, potrivit polițiștilor locali.

Poliția Locală a acționat permanent pentru informarea și notificarea proprietarilor de astfel de imobile în special din zona centrală a orașului, pentru a fi luate măsurile de reabilitare a imobilelor deținute. De altfel, în luna august a fost organizată inclusiv o întâlnire pe tema reabilitării cu reprezentanții asociațiilor de proprietari la sediul Poliției Locale, la care au fost invitați și reprezentanții Directiei Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană care au prezentat programul de sprijin financiar pentru proprietarii care inițiază proiecte de reabilitare a clădirilor, aprobat cu HCL 158/31.10.2016.

Sancțiunile prevăzute de Legea 422/2001 republicată sunt între 4000 și 8000 lei. Printre cei sancționați se află și proprietarul imobilului de pe str. Eugeniu de Savoya nr. 16, imobil aflat în stare avansată de degradare, care a prezentat un certificat de urbanism în vederea obținerii aviz de oportunitate pentru restaurare și extindere clădire.

Documentația și procesul verbal de constatare a contravenției au fost înaintate arhitectului șef în vederea stabilirii cuantumului sancțiunii. Acțiunile de reverificare vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ