Infrastructura rutieră şi pietonală din Timişoara se dezvoltă cu ajutorul investitorilor privaţi. Foto

238
Timişorenii vor avea parte, de anul viitor, de un nou pod rutier şi o pasarelă pietonală pentru râul Bega. Totul este posibil cu ajutorul investitorilor privaţi.

Dezvoltatorul imobiliar care ridică un complex de birouri şi locuinţe în locul fostei fabrici ILSA a decis să investească şi într-un pod și o pasarelă pietonală peste canalul Bega, în această zonă.

Arhitecţii au decis să despartă obiectivul în două componente: podul auto cu câte două benzi două sensuri de circulație şi pasarela pentru pietoni și bicicliști. Potrivit proiectanţilor, pasarela va avea mai multe funcţiuni. Aici va fi deschis un amfiteatru, unde pietonii se pot relaxa, iar bicicliştii vor avea posibilitatea să traverseze apa depare de noxele maşinilor.

Proiectarea celor două poduri a costat 150.000 de euro, bani plătiţi de dezvoltatorul imobiliar. Luna viitoare, proiectul tehnic va fi predat Primăriei Timişoara care va continua apoi investiţia pe banii din bugetul local. Investitorii nu au stabilit încă suma necesară pentru construire, dar costurile se ridică la câteva milioane de euro.

Autorităţile locale spun că la începutul anului viitor vor demara lucrările la noul pod şi acestea au nevoie de 8 luni pentru a fi gata. Aşadar, dacă lucrurile merg bine, atunci chiar în 2018 am putea traversa Bega pe un nou pod rutier şi o pasarelă pietonală.

LĂSAȚI UN MESAJ