Bătaia politicienilor, bucuria proștilor

128

Violența de orice natură nu este deloc un fapt dezirabil în confruntare. Cu atât mai mult în schimbul de idei. Recenta păruială dintre doi politicieni dintr-un studiou de televiziune, cum era și firesc, atrage după sine o seamă de reacții. Cele mai multe sănătoase, ce dezavuează aceste practici de a rezolva fizic o discuție chiar și mai vocală. Au fost din păcate și multe voci deplasate ce s-au bucurat de spectacol. Pe acești ciudați îi așteaptă sălile de sporturi de contact, dacă nu se pot stăpâni.

Cristian-Alin Moș, președintele USR Timiș, a luat poziție față de această întâmplare:

,,USR Timiș își exprimă solidaritatea cu senatorul USR Mihai Goțiu, colegul nostru care a fost agresat fizic recent, într-un studio de televiziune, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al guvernului PSD condus de Victor Ponta.

În calitate de partid înființat tocmai pentru a genera, prin implicare și eforturi comune,
schimbarea în bine de care are nevoie mediul politic din România respingem orice forme de
manifestare care contribuie la o deteriorare progresivă și accentuată a calității demersului politic.

USR Timiș îl va susține pe colegul nostru Mihai Goțiu în acțiunile inițiate în instanță și
condamnă ferm maniera în care unii reprezentanți ai PSD și foști colegi de-ai domnului Mirel Palada au înțeles să transmită public mesaje de solidarizare cu acesta, invocând motivații de ordin subiectiv și argumente care dovedesc un mod de gândire rudimentar.
Constatăm cu îngrijorare că o haită mânată de interese comune se dedă la practici specifice
unor grupuri infracționale organizate cu scopul de a-i intimida și reduce la tăcere pe toți cei care îndrăznesc să li se opună public sau să semnaleze cetățenilor ilegalitățile și abuzurile comise de către cei care, din păcate, au acaparat în acest moment puterea în România.

Gestul de violență fizică, comis miercuri seară de fostul purtător de cuvânt al guvernului
Ponta la adresa colegului nostru, vicepreședintele Senatului Mihai Goțiu, este cu atât mai grav cu cât acesta reprezintă, în fapt, o exacerbare a unui comportament agresiv și o transpunere în plan fizic a violenței verbale de care domnul Palada a dat dovadă în mai multe rânduri în ultimii ani. Acesta este motivul pentru care USR consideră că, pentru a nu se ajunge la escaladarea unor forme de violență verbală și fizică, astfel de derapaje, o dată manifestate, trebuie sancționate cu fermitate, atât de către opinia publică, cât și prin lege.

Apreciem că perpetuarea unei atitudini pasive în fața circului mediatic și transformarea în
bâlciuri a studiourilor de televiziune, fie și de dragul succesului comercial sau la public, sunt extrem de primejdioase.

Nu reducerea la tăcere a interlocutorilor incomozi prin aplicarea politicii pumnului în gură,
nici tehnica perdelelor de fum nu vor contribui la rezolvarea problemelor României.
Iar faptul că reprezentanții actualei puteri înțeleg să se solidarizeze cu manifestări de genul
violenței domnului Palada nu reprezintă decât un indicator al nivelului scăzut la care PSD a dus actul politic din România, alternând comiterea de ilegalități flagrante cu aplicarea de politici complet iresponsabile și jefuirea crâncenă a bugetelor publice cu episoade de umor de Balta Brăilei susținute de premierul Mihai Tudose la ore de maximă audiență în studiourile televiziunilor prietene ale PSD.

USR Timiș solicită, de aceea, pe această cale opiniei publice și politicienilor din România să
dea dovadă de exigență sporită și de spirit critic, iar reprezentanților Consiliului Național al
Audiovizualului să se implice în baza atribuțiilor pe care le au pentru a stopa aceste forme de bâlci mediatic de cea mai joasă speță.”, scrie Cristian-Alin Moș.

LĂSAȚI UN MESAJ