Vela, Grindeanu și moștenirea toxică a lucrului prost făcut

320

Printre multele știri cu pacienți care se duc în spital ca să moară arși sau umflați cu oxigenul domnului Arafat, a mai apărut una, strecurată la și altele.

Din ea aflăm că dl Vela, da, onorabilul care umplea, mai an, ecranele televiziunilor, împopoțonat, ridicol, într-o geacă de piele de tip Top Gun, din care lipsea Tom Cruise pe când era, și acesta, tinerel, a mai dres o faptă admirabilă. Anume, și-a proptit fiica vitregă într-o înaltă funcție în Guvern.

Cu oblăduirea premierului Câțu, care s-a grăbit să-i semneze distinsei făpturi numirea în postura de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Ar mai fi de spus că, anterior, Vela a împins-o să candideze pe doamna Andra Pleșa la funcția de primar al orașului Caransebeș, doar că, nenorocire, aceasta a pierdut alegerile în fața lui Felix Borcean.

Cum ar veni, dacă tot nu a reușit fostul ministru de interne să-și asigure succesiunea la primăria pe care a condus-o vreo trei mandate, nu se făcea să-și lase fiica vitregă pe drumuri.

Metoda liberală nu e deloc nouă, necum originală, de vreme ce au brevetat-o, în ultimele decenii, urmașii lui Ion Iliescu la greu, urmați îndeaproape, de liberali, de pedeliștii lui Băsescu, de liberalii vopsiți ai lui Tăriceanu, ce să mai, de toată liota celor care au lins bucatele puterii.

Acum vreo doi ani, toată presa vuia de angajările făcute de Grindeanu la ANCOM, acolo unde salariile medii depășesc, cu mult, câteva mii de euro net. Fete vesele și cochete, care fiice, care amante ale politrucilor sau șefilor de prin serviciile secrete, chicoteau fericite prin ograda generoasă a dlui Grindeanu.

Prin urmare, la vremuri noi, tot ei! Drama e că românii continuă să se lase prostiți de indivizi care, pe lângă că nu au construit nimic vizibil prin instituțiile ce le-au condus, demolează și azi speranțele naturale ale unui popor, tras în piept odată la patru ani. Așa se face că oamenii vor continua să moară cu zile prin spitalele României, vor continua să-și pună viața în pericol pe șoselele destrămate ale aceleași țări și vor rămâne constant prizonierii unor ucigași de speranțe, precum cei doi politruci menționați mai sus.

Otrava unor asemenea specimene politice o vedem și simțim zilnic în metodele și atitudinile altor lideri de spiță mai nouă, în fond fiind vorba tocmai de moștenitorii lor politici.

Cărora le-au inoculat cu cinism și nerușinare exact ,,valorile” cu care specimenele suspomenite au crescut, la umbra pesediștilor și peneliștilor bătrâni.

Să fim limpezi: nu ne referim aici la oameni precum Mihai Ruva, Horia Rusu sau Viorel Coifan, când vorbim de liberalii bănăteni, nici de Simion Surdan sau Horia Ciocârlie, când facem vorbire de social-democrații timișeni.

E vorba de alții, stafii ale comunismului muribund, care însă au avut grijă să le construiască un destin politic ,,impecabil” pesediștilor și liberalilor din vestul țării.

Păcat că pandemia aceasta asupritoare, în loc să fi izbit din plin corupția și ticăloșia purulentă din politica românească, a ales să afecteze viața tuturor! Pentru că, dincolo de toate experiențele și experimentele încercate până azi, devine un secret al lui Polichinelle că suntem datori să ne străduim infinit mai mult pentru a reduce, măcar, impostura, extremismul și lichelismul din viața publică.

Dacă armele lor se vor dovedi mereu mai puternice ca ale noastre, atunci sfârșitul democrației și al statului de drept nu va fi departe.

LĂSAȚI UN MESAJ