Vela a pierdut partida în Caraș

562

Liberalul Ioan Popa, primarul ales al Reșiței, a fost învestit miercuri, alături de consilierii locali, în cea de-a treia ședință – și ultima – de constituire a Consiliului local. Evident, după repetate manevre politicaniste, aleșii au venit în ultima ședință permisă din punct de vedere legal, pentru că altfel le-ar fi luat locul următorii de pe listă. Consiliul Local s-a constituit, cu nouă consilieri de la PNL, nouă de la PSD, doi de la Partidul Verde și unul de la Partidul Mișcarea Populară.

Paul Purea, de la PMP și Jaro Marșalic, de la PNL, au renunțat la mandatele de consilieri locali, preferându-le pe cele județene.

Primarul Ioan Popa, care a depus și el jurământul, împreună cu consilierii locali, a făcut deja declarații despre ce ar avea de făcut, începând chiar imediat după învestire. Noul primar pare a fi dinamic și la curent cu avatarurile instituției pe care o va conduce și cu problemele Reșiței, în mare măsură. Ioan Popa a declarat că se va pune pe treabă, mai ales pentru a evalua pagubele de la inundații. Popa a a declarat că s-a aflat marți, non-stop pe teren, pentru a supraveghea zonele de acumulare de apă. Tot miercuri, noul primar, Ioan Popa, a avut, la Timișoara, o întâlnire cu organizația oamenilor de afaceri germani, pentru a explora posibilitățile investiționale la Reșița. Ședința de miercuri de constituire nu a cuprins și alegerea viitorilor viceprimari, pentru că Popa a solicitat o amânare, pentru a-și cunoaște mai bine colaboratorii.

La CJ, președinte PSD, vicepreședinți PMP și UNPR

Ședința de constituire a Consiliului Județean, de joi, îndelung amânată pentru că negocierile nu ieșiseră, se anunța tensionată. Președinte de ședință a fost ales Dan Grigore Grindeanu, tatăl actualului președinte al CJ Timiș. Momentul cel mai agitat s-a dovedit a fi acela al pazei pentru cabina de vot, acolo de unde până și presa a fost îndepărtată de către Grindeanu, pentru ca nu cumva cineva să violeze intimitatea votului secret. Numai că votul nu a prea fost protejat tocmai de forțele politice din sală sau de cei care și l-au exercitat. După constituirea Consiliului, după jurământul depus de cei 31 de consilieri, a urmat votul. Vot care l-a acreditat câștigător pe pe Silviu Florin Hurduzeu, 41 de ani, fost prefect al județului și fost secretar de stat, propulsat de liderul PSD, Ion Mocioalcă, în locul lui.

Numai că, teoretic, maximul de voturi pe care putea să-l întrunească Hurduzeu, potrivit matematicii mandatelor și alianțelor (PMP a sprijinit PSD) s-a lovit de o realitate oarecum suprinzătoare, dacă judecăm, desigur, logic. Hurduzeu a primit un vot în plus de la consilierul Mihai Bona, de la UNPR, care, desigur, a trădat astfel alianța cu PNL. Nu a făcut-o dezinteresat, binențeles, pentru că pe final a primit funcția de vicepereședinte al CJ. Așa cum a primit și tânărul Ionuț Popovici, liderul PMP. Voturi contra funcții este o realitate deja convențională în politica noastră lipsită de onoare sau de doctrină și iată că două partide mici au obținut rezultate poate nesperate.

Ion Mocioalcă nu a putut să-și ascundă bucuria în fața acestui rezultat, pe care îl orchestrase demult și a reiterat ideea că PSD nu este un partid de trădători. Pe altă parte, Marcel Vela, lideurl PNL, căuta o poză relaxată, anunțând însă că își va prezenta demisia din calitatea de consilier județean, el candidând pentru președinția acestui for și nu pentru un simplu mandat de consilier. În aceste condiții, celor doi – lui și lui Ion Mocioalcă – nu le rămâne decât să candideze la toamnă, la Parlament, ceea ce președintele PSD a și dorit încă de la început.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.