Bilanţul inundaţiilor din Gătaia: 30 de case inundate, drumul naţional blocat şi culturi distruse

623

Locuitorii oraşului Gătaia s-au confruntat din nou cu viituri. Râul Bârzava, care a ieşit din matcă, le-a provocat pagube însemnate. Aprtoximativ 30 de case şi grădini au fost inundate, iar acum localnicii se chinuie să cureţe mizeria lăsată în urmă de ape.

Pompierii s-au chinuit timp de două zile să adune apa. Dotaţi cu motopompe, ei au intrat în grădinile oamenilor pentru a-i ajuta să scoată apa. Din fericire, joi, râul Bârzava a început să scadă şi pericolul unei noi viituri a trecut.

„Noi nu putem acorda despăgubiri oamenilor pentru că există în vigoare o lege care îi obligă să îşi facă asigurări obligatorii. Noi am intervenit să scoatem apa, nu sunt înregistrate pierderi de animale, doar în grădini şi case sunt pagube”, spune primarul oraşului Gătaia, Raul Cozarov.

Viitura a ajuns şi în zona Denta – Roviniţa Mare. Aici au fost inundate  45 de curți, dar nu a fost afectată nicio casă, apa care s-a deversat pe stradă provenind din canalul Bârzava Veche, care s-a umplut cu apă de pe câmp, în urma producerii unui număr de 3 breșe, miercuri, în digul râului Bârzava.

Nici comuna Boldur nu a scăpat de viitură. Aici, peste 150 de case au fost spălate de ape, iar câmpurile, precum şi grădinile au fost inundate.

LĂSAȚI UN MESAJ