Vechea cetate a Timişoarei, pusă în valoare de un festival medieval-VIDEO

212

Dacă tot avem centrul istoric al Timişoarei reabilitat, autorităţile vor să îl pună în valoare printr-un festival medieval. Inspiraţi din evenimentele organizate în Sighişoara sau la Alba-Iulia, edilii timişoreni vor un adevărat turnir în inima oraşului de pe Bega.

„Vrem să organizăm Festivalul Medieval Banat. Am depus deja un proiect în acest sens, pe IPA România – Serbia, Primăria Timișoara fiind lider de proiect. Valoarea totală a proiectului este de 765.000 de euro, cu TVA inclus, din care Primăria Municipiului Timișoara are un buget de 444.000 de euro. Evident, în Timișoara vom avea evenimentul central propriu-zis, cu tot ce comportă organizarea lui. Va urma să obținem aprobarea, deocamdată noi am aplicat”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Primarul îşi doreşte un turnir, cu dominţe şi cavaleri. Turiştii şi localnicii vor putea participa la lupte cu suliţe şi săbii, într-o atmosferă medievală în care costumele şi decorurile vor fi în prim plan.

Proiectul ar urma să fie implementat cu Primăria Zrenjanin, Serbia, prin programul transfrontalier care dispune de 22 de milioane de euro. Momentan s-a decis organizarea festivalului. Urmează depunerea proiectului şi, în cazul câştigării finanţării, se va alege şi locaţia propice festivalului medieval.

LĂSAȚI UN MESAJ