Vara despărțirilor pentru ”leii” bănățeni

104

Vara începe prost pentru baschetul timișorean. Dacă Timba s-a retras din campionat, echipa municipalității anunță multe despărțiri tot din rațiuni economice; prima cea a antrenorului Tudor Costescu.

Apar primele informații și din tabăra lui BC SCM Timișoara în această perioadă de pauză în baschetul românesc. Și din păcate nu vorbim nici aici de vești bune, la fel cum a fost în cazul celor de la Timba. Într-un interviu publicat pe siteul oficial al clubului municipalității, președintele secției de baschet a anunțat că dificultățile financiare își vor pune amprenta asupra politicii de transferuri a verii.

Ilie Trițoiu a precizat că mulți jucători din lotul actual vor pleca în această vară, nemulțumiți de restanțele salariale de două luni existente în acest moment. ”Mai sunt de rezolvat două salarii pentru jucători, însă mai avem de încheiat conturile cu furnizorii de echipament, de medicamente, cu cei care ne-au asigurat masa, cu firma de transport, cu hotelurile unde am locuit în țară. Pe Lucas l-am cedat și probabil vom pierde mulți alți jucători: nu avem cum să-i ținem, pentru că nu avem nicio certitudine că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei. Putem spune că vom lua totul de la zero, la nivel de lot și de bancă tehnică”, a spus Trițoiu.

În prima fază au părăsit deja echipa antrenorul Tudor Costescu și unul dintre tinerii de perspectivă, Lucas Tohătan. Iar lista plecărilor va continua…

”Am rămas și fără antrenorul Tudor Costescu. Am purtat nenumărate negocieri în ultimul timp, însă nu am reușit să-l conving, din pricina incertitudinii din ultimul timp și a incertitudinii ce cred că va exista și în perioada următoare. Nu avem speranțe că ne putem ridica măcar la nivelul ultimilor doi ani, ca echipă. Mă așteptam să rămână alături de noi, mai ales că era unul dintre cei care cunoștea foarte bine situația actuală si chiar mi-aș fi dorit să o depășim împreună, însă fiecare își alege cât consideră de bine drumul pe care vrea să meargă.

Din păcate, mai suntem sub contract cu un singur jucător dintre cei care au dus greul, pivotul Adrian Diaz, pe care-l putem pierde dacă nu-i plătim salariile restante. Celălalt jucător U23, Tudor Gheorghe, este și el pe punctul de plecare”, a completat oficialul SCM-ului.

Costescu a fost instalat pe banca SCM-ului în luna ianuarie 2017. Cu el pe bancă echipa a încheiat acest campionat pe locul 5 și a intrat în semifinalele Cupei României.

Problemele ”leilor” nu se opresc aici. Trebuie să găsească soluții privind litigiul de 150.000 de euro cu foștii jucători din perioada BCT în caz contrar ar putea fi sancționați și amendați de Federația Română de Baschet.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.