USR și Poliția Locală…„pupat piața Independenței”(Victoriei)

97

Gruparea ce și-a propus salvarea României a întâmpinat unele greutăți în demersurile lor de a aduna semnături de la populație. Micul război al USR cu Poliția Locală se pare că a ajuns în faza unui noncombat. Voluntarii ce adună iscălituri pe liste vor avea voie să facă acest lucru în Timișoara. Adică, se trece de la schimbul nervos de vorbe la „pupăturile în piața Victoriei!”

Cristian Moș, președinte al USR Timiș face precizări în acest „război al semnăturilor”:
Fără Penali în Funcții Publice, inițiativa cetățenească sprijinită de USR, dorește un lucru firesc: oameni onești în fruntea statului român. Simplu și clar, această idee trebuie trecută explicit în Constituție. Pentru a propune această schimbare, e nevoie de semnăturile a cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot.

În Timiș, din 22 martie și până acum, am strâns aproape 16.000 semnături. Neașteptat într-un oraș cu renumele și spiritul Timișoarei, voluntarii care strângeau semnături în centru au fost hărțuiți de forțele Poliției Locale. În avertismentele primite, dumnealor invocau eronat încălcarea Legii 60/1991 a adunărilor publice.
Ieri, domnul Nicolae Robu a luat „decizia de a aproba, prin derogare de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei, strângerea de semnături oriunde și în această zonă.”

Doar că strângerea de semnături în stradă pentru o inițiativă legislativă cetățenească este un drept al cetățenilor, recunoscut în Constituție și prin Legea nr. 189/1999. Un drept pe care nu-l poate suprima niciun primar.

Totuși, domnul Robu poate susține cu adevărat campania #FărăPenali: îi solicităm să aprobe amplasarea cortului #FărăPenali în Piața Victoriei, vizavi de Catedrală.
În Parlament, infractorii și acoliții lor își fac legi. Ministrul Justiției pregătește salvarea lui Liviu Dragnea.

Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este tocmai semnalul pe care oamenii onești îl dau: vrem să fim conduși de politicieni integri! Timpul se scurge rapid și până în 20 august trebuie să strângem cele 500.000 de semnături. Acum avem jumătate din ele.

Facem un apel către voi, cetățenii acestei țări, să vă alăturați inițiativei noastre! Orice semnătură contează și mizăm pe cei ce se implică și aduc liste cu semnături de la familie, prieteni sau colegi.

Listele le puteți descărca de pe pagina www.farapenali.ro/#semneaza și le puteți aduce la cortul amplasat momentan la intrarea în Parcul Central (între orele 19 și 21) sau la sediul USR de pe str. Paris, nr 19, ap. 2.

Este datoria noastră, a tuturor, să le lăsăm copiilor o țară liberă și democratică. Corupții nu pot învinge atâta timp cât noi, cetățenii onești ai României, luptăm umăr la umăr!

LĂSAȚI UN MESAJ