Vântul schimbării la BCT, Demaio a plecat: ”Încep alt proiect”

241

Finalul de sezon a adus și o mutare surprinzătoare la BC Timișoara, managerul Leo Demaio a demisionat din funcție. ”M-am implicat într-un alt proiect”, și-a motivat decizia fostul manager.

”Leii” bănățeni au evitat la mustață o retrogradare din Liga Națională la capătul celui mai cenușiu sezon din istoria clubului. Fără niciun leu în buget în prima jumătate a stagiunii, BC Timișoara a reușit să își reclădească evadarea din subsolul clasamentului și să se salveze de la retrogradare odată cu alipirea la noul Sport Club Municipal.

Menținerea în Liga Națională a venit la pachet însă cu o mutare neașteptată, demisia managerului Leontin Demaio. Însă anunțată oarecum de reproșurile apărute din partea unor colegi din conducerea clubului. Pentru Demaio asta înseamnă sfârșitul unei perioade de 5 ani în care a activat la clubului alb-violet.

”Este destul de simplu, m-am implicat într-un alt proiect și cum nu poți face două lucruri în același timp am ales să mă retrag de la baschet. Ies din sport dar nu este exclus să revin peset ceva timp. A contribuit la această decizie într-o oarecare măsură și faptul că ultimul sezon a fost foarte greu. Am auzit și eu de discuțiile apărute, dar trebuie știut că în cadrul unui club controverse apar tot timpul. Cu atât mai mult atunci când situația e de așa natură cum a fost la BCT. Sunt siguri că se vor găsi oameni din club probabil care să îmi continue munca. Acest moment de final de sezon era cel mai bun pentru a face schimbarea asta în fruntea secției”, ne-a declarat Demaio.

Acuzat ori lăudat de colegi, un lucru este cert despre Demaio; el lasă BCT-ul după 5 ani în care alb-violeții s-au lăudat cu performanțe importante. Un  trofeu al Cupei României dar și un titlu de vicecampioană, reprezintă bornele unui cincinal în care violeții au evoluat și în puternicele Liga Balcanică ori FIBA Eurochallenge Cup.

O Cupă și un loc 2 în Ligă

”Dacă este să trag linie după acești cinci ani cu siguranță clubul a traversat perioade foarte bune și altele mai puțin bune. Am momente de care sunt mulțumit cum le-am gestionat dar și destule nemulțumiri, remușcări dacă vrei. Câștigarea Cupei și locul 2 în campionat sunt cele mai importante realizări, iar campionatul recent încheiat reprezintă cel mai greu și cel mai trist moment”, a concluzionat Demaio.

BCT este în acest moment o secție a SCM-ului, iar managerul ”leilor” va fi încadrat ca manager de secție și subordonat președintelui Radu Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ