Valul de migranţi nu se mai opreşte! Irakienii aleg Timişul ca scurtătură spre Vest

217

Judeţul Timiş a devenit locul de tranzit pentru migranţii care vin din Orientul Mijlociu şi care doresc să ajungă în vestul Europei, în ţări precum Germania, Austria, Elveţia sau Suedia. Noaptea de miercuri spre joi a fost un nou prilej pentru ei să încerce să traverseze fraudulos graniţa, prin judeţul nostru, pentru a-şi continua apoi drumul spre Ungaria.

Astfel, poliţiştii de Frontieră din Sânnicolau Mare au surprins, în zona de tranzit, patru irakieni. Aceştia veneau din Serbia şi se aflau ilegau pe teritoriul românesc.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, împreună cu poliţişti din cadrul secţiilor 3 şi 5 de Poliţie Sânnicolau Mare au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au reţinut în apropierea frontierei cu Serbia, patru persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pentru cercetări”, transmite Poliţia de Frontieră.

Migranţii au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani şi au declarat că au pornit pe jos din Serbia, pe câmp, şi intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei. Cei patru au fost reţinuţi şi sunt acum cercetaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ