Vacanța a sosit! Timișorenii își permit să viziteze Grecia, Croația sau chiar Dubai și Caraibe

1058

În lunile iulie și august, atât timișorenii, cât și ceilalți cetățeni ai țării așteaptă perioada concediului. Destinațiile alese sunt Crecia, Croația, Turcia sau zone mult mai exotice, precum Dubai, Caraibe. Cetățenii sunt dispuși să plătească o sumă considerabilă, între 500-1000 de euro pentru un sejur de 7 zile. Partea de vest a țării preferă cu predilecție Grecia sau Turcia. În ciuda evenimentelor tragice petrecute în ultimul timp în Turcia, timișorenii nu s-au dat înlături și au continuat vacanța. Ultimul incident petrecut în data de 5 iulie, atacul de stat din Turcia, nu a determinat timișorenii să renunțe la vacanța mult dorită. Zona Antalyei fiind una dintre zonele preferate de către aceștia.

De ce aleg timișorenii Grecia și Turcia?

Grecia se diferențiază de celelalte zone turistice prin atenția deosebită și serviciile impecabile ale gazdelor. Angajații lanțurilor hoteliere, dar și cei care lucrează în numeroasele localuri și restaurante sunt extrem de atenți. Dorințele, așteptările, dar și gusturile timișorenilor sunt primordiale pentru ei. Ospitalitatea grecilor a impresionat și continuă să se remarce în rândul turiștilor, susțin cei care preferă Grecia. Deoarece turismul stă la baza economiei acestei țări, cetățenii greci au ca scop îndeplinirea tuturor dorințelor turiștilor. Parelia Katerini este una dintre stațiuniile preferate de către familii, datorită întinderii sale considerabile, prețurilor accesibile și transaprenței apei. Tavernele și terasele amenajate oferă tot ce și-ar putea dori un turist. Insula Thasos sau Insula de Samarald nu se lasă mai prejos. Cu o sumă aproape modică penru o astfel de destinație, timișorenii petrec pe insulă aproximativ 7 zile. Ineditul adus de această locație este dat de întâlnirea munțiilor cu bazinul nordic al Mării Egee. Turiștii sunt impresionați de acest colț al relaxării datorită pescărușilor foarte prietenoși, plimbărilor cu feribotul, dar și datorită modului în care sunt primiți. Pentru vacanța de 7 nopți timișorenii nu trebuie să scoată din buzunare mai multe de 210 euro, sumă ce include transportul și cazarea în una dintre aceste destinații.

Litoral românesc vs. Litoral grecesc

Marea Neagră se bucură anul acesta de o creștere impresionantă în rândul turiștilor. Litoralul românesc găzduiește de două ori mai mulți turiști, decât anul trecut. Însă, prin declarațiile cetățenilor timișoreni, care au ales litoralul nostru, aceștia spun că sunt ușor dezamăgiți. Cei mai mulți susțin că raportul calitate-preț este unul eronat. Managerii hotelurilor, restaurantelor și diferitelor locații au crescut simțitor prețurile, cu predilecție în acest an, când plaja pare să fie suprasaturată. Timișorenii spun că au cheltuit de două sau chiar de trei ori mai mult pe un sejur în România, comparativ cu unul în Grecia. O familie compusă din 3 membrii poate depășii suma de 1.000 de euro pentru un sejur de 7 zile, care include doar cazarea și transportul. Stațiunea cea mai îndrăgită rămâne Mamaia, unde distracția și divertismnetul se ridică la prețuri înalte. Regimurile hoteliere românești au adaptat în urmă cu trei ani strategia all inclusive. Pentru 7 zile petrecute într-un hotel de 4 stele, o familie cu doi copii plătește aroximativ 4.800 de lei, într-un regim all inclusive.

Curățenia și ospitalitatea sunt alte două mici detalii care fac diferența. Turiștii timișoreni susțin că în Grecia nisipul este curățat în fiecare seară. Litoralul românesc nu are în permanență un asemenea regim. Totodată servirea este una impecabilă, în comparație cu cea din România.

Începutul și sfârșitul sezonului sunt dedicate persoanelor vârstnice. Datorită prețurilor scăzute, timișorenii trecuți de a doua tinerețe se pot bucura de un sejur întreg, contra unei sume modice. Indiferent de locația aleasă, costurile din acea perioadă sunt rezonabile. Sfârșitul sezonului estival marchează city break-urile, perfecte pentru un weekend de relaxare. Aceste oferte au devenit tot mai cunoscute și apreciate pentru cei care doresc să plece doar 2,3 zile într-un loc anume. City break-urile se pot găsi atât în sezon, cât și înainte sau după.

Turcia, Dubai sau Caraibe- Destinații alese de către timișoreni

Turcia este cunoscută și apreciată de turiști datorită ofertelor all inclusive sau ultra all inclusive puse la dispoziția vizitatorilor. Antalya rămâne locul preferat al timișorenilor. Incidentele nafavorabile petrecute în Turcia nu au afectat turiștii. Managerul unei agenții de turism din Tmișoara, Cornelia Drăgănescu declară că: ”În urma atentatelor de stat ce au avut loc în Turcia, zona Antalya rămâne una dintre locațiile preferate ale turiștilor din Timișoara. Până în momentul de față niciun client nu a renunțat la vacanța programată în Turcia. Zona este una superbă și nu se află în aria evenimentelor neplăcute”.

Turiștii sunt atrași atât de oferte, cât și de divertismentul pus la dispoziția acestora de către gazde. Hotelurile luxoase, în interiorul cărora se pot găsi adevărate aqua park-uri și renumite centre pentru SPA, reușeșc să mențină clienții fideli. Familiile cu copii aleg să petreacă 7 zile în resosturile din Turcia, care au peste 1.000 de metri pătrați, datorită facilităților și programelor speciale pentru micuți. Un sejur all inclusive pentru o familie costă 500 euro/persoană la un hotel de 5 stele, cu mai puține facilități și 1.000 de euro/persoană, în cadrul unui resort de 5 stele, cu numeroase beneficii. Lunile iulie și august sunt perioada de concediu pe care o aleg românii. Însă aceștia sunt nevoiți să cheltuie mai mult în plin sezon, în comparație cu vacanțele din extrasezon. Turiștii care vor să economisească în plin sezon trebuie să aleagă destinația pentru vacanță cu mult timp înainte. Astfel că unii timișoreni își fac rezervare la hotelul dorit, pe timpul verii, încă din luna decembrie.

Bulgaria și stațiunea Nisipurile de aur este o altă zonă turistică preferată de către timișoreni. Diferența dintre Bulgaria și litoralul românesc constă în numeroasele oferte de all inlusive și prețul scăzut al acestora. Pentru 7 zile în stațiunea Nisipurile de aur timișorenii plătesc 600 de euro pentru 2 persoane. Croația vine cu aceleași oferte, doar că aici plaja nu se bucură de nisip, ci de pietre. Tavernele și restaurantele sunt cele mai apreciate pentru mâncarea tradițională, specifică zonei.

Serviciile pentru zonele exotice precum Dubai sau Caraibe ating cele mai înalte așteptări. În ciuda temperaturilor din această perioadă, care depășesc 50 de grade, câțiva timișoreni au ales Dubai. Ofertele atrăgătoare au pus la dispoziția doritorilor, într-un regim de 5 stele, cu mic dejun și cazare, 7 zile cu aproximativ 700 de euro, fără transport. Timișorenii au plecat din Budapsta cu avionul și au coborât direct în Dubai. Pentru acest sejur turiștii au făcut rezervare încă din luna februarie. Egiptul și Marea Roșie sunt printre cele mai frumoase locuri din lume, însă mulți turiști se feresc de aceste zone, din cauza problemelor politice. Scufundările subacvatice, nisipurile interminabile și monumentele istorice au cucerit câțiva timișoreni. Un cuplu ce a plecat în luna iunie în Egipt, pentru 7 zile, într-un hotel de 4 stele cu all inclusive a plătit 798 de euro. Printre destinațiile exotice alese de timișoreni se află și insulele Caraibe. O persoană ajunge să plătească pentru o noapte într-un hotel de 5 stele, aproximativ 2 sute de euro. Indicat este pentru turișii care vor să petreacă concediul în sezonul estival, să planifice vacanța cu câteva luni în urmă. Un beneficiu major îl constituie calitatea hotelurilor și prețurile scăzute.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ